Rådhuset skal ikke i lommen på kapitalfonde

I Herlevbladet, d. 13/2, kommenterer Marco Damgaard fra Socialdemokratiet på Enhedslistens manglende deltagelse på et møde indkaldt af A om rådhusgrundens fremtid.
I indlægget mangler Marco Damgaard at skrive, at mødet kun var tiltænkt de partier, der er positive overfor en flytning af Rådhuset.
Derfor var Enhedslisten ikke mødt op. Vi er nemlig ikke positive overfor den løsning, som Socialdemokratiet har valgt, hvor vi skal leje i stedet for at eje. Hvis Socialdemokraterne havde indkaldt alle partier uden forbehold, var vi naturligvis dukket op.
Marco Damgaard vælger at skrive under overskriften “Alle er velkomne til at tage ansvar for bymidten”.
I Enhedslisten vil vi rigtig gerne tage ansvar! Vi vil rigtig gerne tage ansvar for, at Herlevborgernes penge ikke ender i lommerne på de forkerte. Og vi vil rigtig gerne tage ansvar for, at Rådhuset bliver på borgernes hænder.
Bymidten ejes af den samme virksomhed, der valgte at sælge BIG til en kapitalfond mindre end et år efter det stod færdigt. BIG var en økonomisk succes, som kunne sælges dyrt – og det blev det så. Sådan handler rigtig mange private virksomheder i disse år.
I Enhedslisten vil vi gerne tage ansvar for at vores rådhus IKKE ender i lommen på en kapitalfond, og det sikres bedst ved, at vi ejer vores eget rådhus.
Når Marco Damgaard skriver, at alle er velkomne til at tage ansvar for bymidten, betyder det altså at tage ansvar for Socialdemokratiets risikofyldte kurs. Og lige præcis dét må de selv stå til ansvar for!
I Enhedslisten har vi hele tiden sagt, at vi er positive overfor en flytning, hvis borgerne kommer til at eje rådhuset. Af bilagene til kommunalbestyrelsesmødet d. 13/3 fremgår det, at Kommunen skal deponere 72 millioner i forbindelse med at der indgås en leje aftale. Hvorfor ikke bruge de penge til at købe rådhuset? Pengene er der altså men Socialdemokraterne vælger en mere risikofyldt vej – det tager de ansvar for.
I Enhedslisten tager vi ansvar for, at Rådhuset forbliver borgernes og IKKE Kapialfondenes!

Indlægget er i let forkortet form bragt på side 5 i Herlev Bladet den 13. marts. På forsiden af samme uges avis er der en artikel om debatten om rådhusets fremtid.
Se Herlev Bladet for den 13. marts 2019